JULGODIS

Jag är ju lite av ett freak när det kommer till julgodis:)
Jag har fått detta från min mamma tror jag, hon bakade ju godis till hela byn när vi var små....hela köket var fullt av plåtar och vi barn satt i många timmar och slog in kola mm. i papper.

Jag bakar själv och ger bort en korg till min mans jobb och mitt eget också, det brukar bli väldigt omtyckt.
Försöker att variera mig lite varje år, och testa nya sorter.
Iår har jag jobbat väldigt mkt så jag har inte hunnit med lika mkt som jag hade velat, men det kommer nog räcka till slut ändå...

Hittills så har det blivit: Polkabräck, maraboufudge, rocky road, nougat och tranbärsgodis, orangetoppar och brända mandlar (första ggn jag testat dom) ischoklad
I helgen ska jag försöka hinna med: knäck, chokladkola, smörkola, rischoklad, wienernougat.
sen på själva julenm ska jag testa att göra knäckäpplen också, dom ser ju så fina ut att jag bara måste testa att göra dom själv:)

"drömbollar" det godaste jag någonsin bakat!!!


Bakade igår det godaste jag någonsin gjort!!
Jag har valt att kalla dom drömbollar, för dom smakar som en dröm:)
Jag kunde inte sova natten innan och låg som vanligt och tänkte på recept, då fick jag idén till dessa godingar. Hahaha bra sätt att kunna sova va??
Degen till dom har jäst och sen friterade jag små bollar. När dessa kallnat så spritsade jag i en massa glasskräm inuti. ringlade choklad över(lite olja i chokladen också, så den håller sig lite smetigt god) och sen lite flor ovanpå. Degen i sig är inte såp söt, så florsockret blev verkligen pricken över i:et.
Receptet har jag bara i huvudet än så länge, får försöka skiva ner nästa ggn jag bakar dom, för jag lovar: det lär bli fler ggr!!!
Både jag och barnen åt som galningar hela kvällen.....så ikväll får det bli desto mindre socker till fredagsmyset:) hahaha


Macarons med kokoskräm


Äntligen har jag börjat få grepp om hur man får jämna o fina macaroner, man rör dom helt enkelt inte efter att man spritsat ut .....jag har tyckt att dom varit för tjocka så jag har smetat ut dom lite extra varje ggn. Vilket jag ju nu vet att det varit ett misstag.
Gjorde dom rosa denna ggn och hade en fyllning på skimmedmilk-coconutcream. Färdig på burk som jag köpt på Lidl. Suuupergod va den och passade bra in med mandelsmaken.
För övrigt så köpte jag även på Lidl malda mandlar. Så jag slapp både att skålla och mala mandel. Helt perfekt malt var det och gick hur bra som helst att använda till macarons. Ett bra tips faktiskt:)

RSS 2.0