Nya formar

Hittade dom här söta formarna både till vanliga muffins/cupcakes och minivarianten...e dom inte söta?


FREDAGSMYS:)



Såna här goda små bakelser hade vi till fredagsmyset , istället för chips och godis. Smördegsbottnar, vanilj/melon gräddkräm och färska bär med ett geletäcke.


Nya burkar

Hittade dessa fina burkar som jag inte kunde motså att köpa:)


Tårtorna till kalaset!!


Det fick bli lite enklare gräddtårtor att bjuda på här hemma. Min familj är inte så förtjusta i sugarpaste+ att jag hade lagt ner så mkt jobb på dagistårtan att jag inte hann göra fler sptårtor.
Denna var fylld med vaniljmousse och jordgubbsmousse.


Barnens tårta. Blev inte alls bra. Var en bild gjord på potatisstärkelse, jag tyckte inte den smälte ner i grädden som den skulle. Har testat med sockerbilder och dem var mkt lättare att jobba med.
Denna var fylld med vaniljmousse och blåbärsmousse.

2 ÅRS KALAS!!!


JAG ÄR KÄR I MACARONS!!
Har testat att baka dessa delikata små kakor för första gången och jag känner att jag är helt fast. Trodde inte dom skulle vara sååå goda. de blev ju inte riktigt så fina som jag hade hoppats, men smaken är ju viktigast och den var det absolut inget fel på....
Jag gjorde 3 varianter. Smörkräm med smultronsmak, en med violsmak och en med melonsmak. Viol tyckte jag allra bäst om. Och roligast av allt är att detta även blev födelsedagsbarnets stora favoriter, han slukade säkert ett 10 tal av godingarna.


Knäckflarn med chokladsmörkräm, dessa är extremt populära här hemma hos oss och går åt som smör i solsken.

Kakor som i mina ögon blev så misslyckade att jag funderade på att strunta i att ställa fram på bordet. receptet hette chewy macaroons och är en slags kokoskakor. Men dessa blev faktiskt mest omtyckta av allt på kalaset...

DAGISTÅRTAN



Dagistårtan som Ben hade med sig till dagis idag. Blev ganska nöjd, första gången jag testade att modellera i SP och det gick ju skapligt.
Jag fyllde tårtan med blåbärsmousse och vaniljmousse (min nya favoritmix).

Imorgon blir det att vakna tidigt och förbereda kalaset här hemma. Ska bli jättekul:)

Kalasbak

Idag är jag ledig, enda dagen nu fram tills kalaset på lördag. Då väntas mellan 15 och 20 gäster, så jag har en hel del att stå i innan det är dags.
Jag har hittills bakat knäckflarn med chokladsmörkräm emellan och en slags kokoskaka. ikväll blir det macarons för första gången och en mjuk äpplekaka. sen åker allt ner i frysen så det finns nåt kvar tills i helgen:)
Ska sätta in bilder på kakorna när allt är klart, Sen kommer tårtbaket på fredag (dagistårtan) och på lördag:)

tävling

BagerskanHittade en till spännande tävling från bagerskan.se
här tävlas det om roliga grejer från tårtpinglan.se
där finns allt möjligt som behövs när man bakar.

 

tävling

Bagerskan
ÄR MED OCH TÄVLAR PÅ bagerskan.se om superfina köksgrejer från


bagerskan.se är en jättekul sida med massa bra tips och goda recept:)
på bagaren och kocken kan du hitta allt du behöver till köket.

torsdags morgon

Idag är det ett riktigt kasst väder och det hade ju passat utmärkt att vara inne och baka idag, men plikten kallar och jag måste jobba hela dagen....
Det får bli nåt kul i helgen istället, är lite sugen på att testa baka macarooner som alla pratar om, låter gott!!
Igår la jag 2 beställningar  , en på kakburken med lite grejer till Bens födelsedag nästa helg, och en beställning med lite goda essenser. Melon,smultron,viol och kokos essens blev det...få se vad man kan hitta på för kul med dom:)
Har jättesvårt och bestämma vad jag ska baka till Bens födelsedag, men det lutar väl åt en sp-tårta till dagis och en gräddtårta med en fin bild på här hemma, sen måste det ju bli lite fikabröd också. En silviakaka kanske??
tåls att tänka på.....

vaniljcupcakes med hackad polkachoklad(marabou) och hallonmousse




Fick lust att bjuda tjejerna på jobbet på lite fika idag. Det blev vaniljcupcakes som jag hackade i lite polkachoklad(marabous nya...) och toppade med lite hemgjord hallon och jordgubbsmousse.
Sen fick jag ju även tillfälle att testa mina askar som jag köpte på kakburken.se. Det blev ju hur fint som helst och på jobbet blev alla nöjda och glada:)

TÅRTFYLLNINGAR

KOKOSMOUSSE:

Ingredienser

200 g crème fraiche
1,5 dl kokosflingor
1 dl socker
2 dl vispgrädde

Blanda kokos, crème fraiche och socker, låt detta stå kallt minst en halvtimma gärna mer för att tjockna till sig. Vispa grädden och vänd samman allt.



BÄR/FRUKT MOUSSE
Går att variera med vilka bär man gillar bäst. Har själv testat blåbär, persika/mango, hallon.
2dl grädde
2 dl blåbär eller 500 gr tex persikor
2-3 gelatinblad
2-3msk florsocker (mindre till söta bär, mer till sura)
1 tsk vaniljsocker

Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädde & florsocker+vaniljsockret.
Mixa blåbär & värm en del med gelatin så det smälter, blanda i resten av blåbären & vänd försiktigt ner i grädden.
Ställ i kylen 1-2 timmar.


FLUFF
Detta är en slags mousse som görs på grädde och godis. Går att variera i oändlighet. Tex: after eigth, riesen, marabou(olika smaker), marianne, japp, vit choklad, mörk choklad.
Går även att göra på gelegodis, tex: Ahlgrens bilar, malaco svampar, lakrits osv...

3 dl vispgrädde
180gr choklad eller 80 gr gelegodis

Smält samman grädden med godiset på låg värme, får absolut INTE koka!! ställ kylt minst 6 timmar, gärna över natten. Vispa sedan upp till ett fluff. KLART!!

Apelsinmousse

3dl grädde
3msk strösocker
4msk koncentrerad apelsinjucie
2äggvitor

vispa äggvitorna till hårt skum
vispa grädden till hälften & blanda i socker & jucie fortsätt vispa grädden hårt.
blanda försiktigt ner äggvitan i grädden
låt stå i kylen ca 2 timmar.

Pepparkaksmousse

2 dl vispgrädde
1 tsk pepparkakskrydda
150 g ljus blockchoklad
1 ägg
1 dl Kesella
Vispa grädden med pepparkakskrydda. Smält chokladen i bitar på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner Kesella och sist grädden. Låt svalna i kyl ett tag innan du lägger i tårtan. Pepparkaksmoussen är supergod ihop med apelsinmoussen.

Limemousse
4 dl vispgrädde

2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsyougurt
11/2 dl socker
2 tsk rivet limeskal
1 dl pressad limesaft av 4 limefrukter
ca 5 gelantinblad

 Vispa grädden lätt. Vispa creme fraiche, matlagningsyougurt och socker i en skål tills allt socker löst sig.Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Ta upp dom och smält dem i limesaften i en kastrull. Rör snabbt ner det i yougurtblandningen och vänd ner den vispade grädden.Ställ i kylskåpet i 2-3 timmar tills den stelnat.


OM MIG!!!

Sofia heter jag. Jag är en 27 årig tjej som bor i en liten håla i sydvästra Sverige.
Jag är gift och har två små pojkar på 5 och 2 år. Jag arbetar  heltid i en livsmedelsbutik och trivs bra med det.
När jag inte jobbar har jag ett stort intresse föutom mina barn då givetvis- att baka!!
Jag delar gärna med mig av mina recept och ideer. Mina bilder får inte vem som helt kopiera, men fråga gärna mig så går det säkert bra.
Lämna gärna ett avtryck om ni kommit till min blogg:)

FIKASTUND


fika till min farmor och faster som kom på besök.
cheesecake med lime och vit choklad, cakepops i två olika smaker och chokladmuffins med chokladkräm ovanpå.

Påskcupcakes

Påskcupcakes som jag gjorde till farmors middag på påsken. Banan/chokladcupcakes med vitchokladmousse och dekorationer av sp och godis.
PÅSKCUPCAKES  som jag bjöd på farmors påskmiddag. choklad/banancupcakes med vitchokladmousse och dek med sugarpaste och godis.

Älska att baka:)

Jag är ganska besatt av mitt bakande, funderar just på vad jag ska baka imorgon. Mannen jobbar hela dagen och det är söndag=perfekt tillfälle för att baka. Tänkte nog göra lite cupcakes, dom gör jag på mitt speciella sätt. Jag är inte så förtjust i frosting såsom amerikanerna gör, tycker det blir för sött och mastigt. Därför brukar jag göra någon god mousse eller fluff och ha på mina cupcakes.
funderar även på mina egna chokladbollar. Jag blandar alltid i lite extra godsaker i mina bollar, som tex nötter, frön och kokos....
hhmm vi får se vad det kan bli imorgon...:)

Barbie tårta

Barbietårta till en liten prinsessa som fyllde 6 år. Ljusa bottnar, fylld med sweizernötsmousse och kokosmousse, spacklad med grädde och täckt med sugarpaste
DENNA TÅRTAN GJORDE JAG PÅ MINDRE ÄN TVÅ TIMMAR, MEN DEN BLEV ÄNDÅ GANSKA LYCKAD.
fylld med sweizernötsmousse och kokosmousse, spacklad med grädde och täckt med sugarpaste

JUBILEUMS BAKELSER

Bakelser till min och mannens 9års dag. Vita bottnar, persiko/mangomousse och färska bär.

Mjölkchoklad-kladdkaka

Mjölkchoklad-kladdkaka. Såååå god!!

Då blev det min tur då,.....

Jag bakar ju som en tok, så fort jag får en ledig stund över. Tänkte nu att det är dags att börja dela med mig av intresset till fler och sprida min bakglädje till andra:)
Mest  bakar jag tårtor, men andra bakverk såsom bullar, bröd, kakor och godis ligger mig också varmt om hjärtat.
Så nu blev det min tur att börja blogga då :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0