TÅRTFYLLNINGAR

KOKOSMOUSSE:

Ingredienser

200 g crème fraiche
1,5 dl kokosflingor
1 dl socker
2 dl vispgrädde

Blanda kokos, crème fraiche och socker, låt detta stå kallt minst en halvtimma gärna mer för att tjockna till sig. Vispa grädden och vänd samman allt.



BÄR/FRUKT MOUSSE
Går att variera med vilka bär man gillar bäst. Har själv testat blåbär, persika/mango, hallon.
2dl grädde
2 dl blåbär eller 500 gr tex persikor
2-3 gelatinblad
2-3msk florsocker (mindre till söta bär, mer till sura)
1 tsk vaniljsocker

Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädde & florsocker+vaniljsockret.
Mixa blåbär & värm en del med gelatin så det smälter, blanda i resten av blåbären & vänd försiktigt ner i grädden.
Ställ i kylen 1-2 timmar.


FLUFF
Detta är en slags mousse som görs på grädde och godis. Går att variera i oändlighet. Tex: after eigth, riesen, marabou(olika smaker), marianne, japp, vit choklad, mörk choklad.
Går även att göra på gelegodis, tex: Ahlgrens bilar, malaco svampar, lakrits osv...

3 dl vispgrädde
180gr choklad eller 80 gr gelegodis

Smält samman grädden med godiset på låg värme, får absolut INTE koka!! ställ kylt minst 6 timmar, gärna över natten. Vispa sedan upp till ett fluff. KLART!!

Apelsinmousse

3dl grädde
3msk strösocker
4msk koncentrerad apelsinjucie
2äggvitor

vispa äggvitorna till hårt skum
vispa grädden till hälften & blanda i socker & jucie fortsätt vispa grädden hårt.
blanda försiktigt ner äggvitan i grädden
låt stå i kylen ca 2 timmar.

Pepparkaksmousse

2 dl vispgrädde
1 tsk pepparkakskrydda
150 g ljus blockchoklad
1 ägg
1 dl Kesella
Vispa grädden med pepparkakskrydda. Smält chokladen i bitar på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner Kesella och sist grädden. Låt svalna i kyl ett tag innan du lägger i tårtan. Pepparkaksmoussen är supergod ihop med apelsinmoussen.

Limemousse
4 dl vispgrädde

2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsyougurt
11/2 dl socker
2 tsk rivet limeskal
1 dl pressad limesaft av 4 limefrukter
ca 5 gelantinblad

 Vispa grädden lätt. Vispa creme fraiche, matlagningsyougurt och socker i en skål tills allt socker löst sig.Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Ta upp dom och smält dem i limesaften i en kastrull. Rör snabbt ner det i yougurtblandningen och vänd ner den vispade grädden.Ställ i kylskåpet i 2-3 timmar tills den stelnat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0