bountykladdkaka RECEPT


Har fått flera förfrågningar om receptet på denna kaka så här kommer det:

Recept Kokosbrownie med chokladtopping

24 små bitar
Tid 45 minuter och nedkylningstid
Ingredienser:
Browniebotten
100 gr smält smör avsvalnat
2 ägg
240 gr strösocker
120 gr vetemjöl
0,5 dl kakao pulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Chokladsås
1,5 dl grädde
150 gr finhackad mjölkchoklad
Bounty
2 dl havregryn
2 dl florsocker
100 gr kokos
1 msk vaniljsocker
1 ägg
85 gr rumstempererat smör
0,5 dl vatten

Browniebotten
Klä en ugnsform (ca 20*25 cm) med bakplåtspapper, smörj pappret med lite av smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan i det smälta smöret, blanda de torra varorna ordentligt och rör ned dem i äggblandningen.
Slå upp smeten i formen och grädda i 200 graders ugn 8-10 minuter, kontrollera med sticka kakan ska vara lite kladdig i mitten. Kyl ned.
Boutny
Blanda kokos och vatten, låt ”dra” i fem minuter. Rör sedan ihop alla ingredienserna.
Chokladsås
Koka upp grädden och slå över chokladen, rör om till all choklad är smält.

Tryck ut kokostoppingen över den kalla brownien. Sätt in i kylen 15 minuter skär sedan upp i rutor och servera med chokladsåsen.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0